top of page
slobodan geric 1.jpg

Slobodan Gerić diplomirao je  magistrirao i doktorirao na fakultetu muzičke umetnosti u beogradu u klasi prof. Nebojše Ignjatovića. usavršavao se kod prof. Ludviga Štrajhera (Beč, Austrija ) i prof. Frančeska Petrakija (Siena, Italija). nastupao je kao solista sa Beogradskom Filharmonijom, Niškim simfonijskim orkestrom, gudačima svetog djordja, b.g.o. Dusan Skovran, orkestrom “ljubica maric” i sa omladinskom filharmonijom borislav pasćan. delovao je kao solo kontrabasista b.g.o. Dušan Skovran (1985 - 1992) i vodja kontrabasa beogradske filharmonije (1994 - 2007) a trenutno je angazovan kao solo kontrabasista gudača sv. djordja i kamerate serbike. Nastupa kao solista i kamerni muzičar sa balkanskom kamernom akademijom i ansamblom za novu muziku a clan je i etno džez ansambla ognjen i prijatelji.

Dobitnik je nagrade udruzenja muzičkih umetnika srbije za najbolji koncert u 2007. godini, vise prvih republičkih nagrada kao i oktobarske nagrade grada Beograda za učenike 1984, sa b.g.o. Dušan Skovran 1991, kao i nagrade grada beograda za najbolji koncert u 2006. godini sa gudacima sv. djordja. kao član raznih ansambala gostovao je u inostranstvu ( sad, kina, rusija, nemacka, velika britanija, belgija, svedska, francuska, spanija...).

Bavi se i pedagoskim radom kao redovni profesor na fmu u Beogradu gde je šef katedre za gudačke instrumente a mnogi njegovi bivsi studenti su aktivni kontrabasisti u zemlji i inostranstvu. sa studentima je osvojio preko 40 prvih nagrada i laureata na raznim takmičenjima.Bio je umetnički direktor’’škole za muzičke talente u Ćupriji. takodje, Slobodan Gerić je i osnivač basomanije, medjunarodne manifestacije koja postoji vec 27 godina i koji okuplja mlade kontrabasiste i pedagoge i koja se bavi popularizacijom kontrabasa. Član je žirija više raznih takmičenja kontrabasista.

bottom of page