Contact
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon

Nevena Antic

PR i sekretar takmicenja

​​

Tel: +381 60 717 9074

 

 

mail:

artofstrings1@gmail.com

MILENA STEVANOVIĆ rodjena je 1980.god. u Nišu, gde je završila nižu i srednju muzičku školu „Dr. Vojislav Vučković“ u klasi prof. Zorice Ilić. Fakultet umetnosti završava u Nišu u klasi prof. Ljubomira Mihailovića i prof. Mihala Budinskog, kao jedan od najboljih studenata. Od početka sudija bila je stalni honorarni član Niškog simfonijskog orkestra , Kamernog orkestra „ Amoroso“ i Kamernog orkestra „ Imperio“ sa kojima je ostvarila brojne koncerte i sarađivala sa velikim brojem eminentnih solista i dirigenata iz zemlje i inostranstva.

          Pedagoškim radom počinje da se bavi 2003.god u Muzičkoj školi „ Vladimir Đorđević“ u Aleksincu , a od 2005.god. prelazi i nastavlja u Muzičkoj školi Niš, u Nišu.

          Njeni učenici su osvajači velikog broja državnih i međunarodnih nagrada, kako u solo , tako i u disciplini kamerna muzika: ( Republičko takmičenje učenika Muzičkih i Baletskih škola Srbije, Festival Muzičkih i Baletskih škola, „Sting fest“ Sremska Mitrovica, Međunarodno takmičenje u Aranđelovcu, „Binički“ Beograd, Festival kamerne muzike Kavadarci,Makedonija, Festival ARTIN Veles, Makedonija, Festival „ARTIN“ Obzor, Bugarska,Međunarodno takmičenje gudača Niš, Mladi virtouzi Sofija, Međunarodno takmičenje „Prof. Nedeljka Simjonova“ Haskovo, Bugarska, „Premio Clivis“ Rim, Italija, Ohridski biseri i drugi...)

          Bila je u više navrata član žirija Međunarodnog takmičenja gudača Niš , Festivala ARTIN Veles ( Makedonija) , Festivala ARTIN  Obzor ( Bugarska), Regionalnog festivala u Prokuplju....

          Dugogodišnji je član i sekretar Takmičarskog odbora Međunarodnog takmičenja u Nišu i jedan od glavnih organizatora , a od ove godine i član udruženja „ Art of strings“ by Lazar Miletić, sa kojim radi na različitim projektima promocije i popularizacije klasične muzike kod mladih, Master clasovima itd....

          Član je i Gudačkog kvarteta „ F“ i violinskog dua „ Energico“ sa koleginicom Ljiljanom Kitić, sa kojima redovno nastupa.

          Od 2015.god se nalazi na poziciji rukovodioca Gudačkog aktiva Muzičke škole Niš.