top of page
slika 1.jpg

MILENA STEVANOVIĆ rodjena je 1980.god. u Nišu, gde je završila nižu i srednju muzičku školu „Dr. Vojislav Vučković“ u klasi prof. Zorice Ilić. Fakultet umetnosti završava u Nišu u klasi prof. Ljubomira Mihailovića i prof. Mihala Budinskog, kao jedan od najboljih studenata. Od početka sudija bila je stalni honorarni član Niškog simfonijskog orkestra , Kamernog orkestra „ Amoroso“ i Kamernog orkestra „ Imperio“ sa kojima je ostvarila brojne koncerte i sarađivala sa velikim brojem eminentnih solista i dirigenata iz zemlje i inostranstva.
Pedagoškim radom počinje da se bavi 2003.god u Muzičkoj školi „ Vladimir Đorđević“ u Aleksincu , a od 2005.god. prelazi i nastavlja u Muzičkoj školi Niš, u Nišu.
Njeni učenici su osvajači velikog broja visokih državnih i međunarodnih nagrada,i laureata, kako u solo , tako i u disciplini kamerna muzika: ( Republičko takmičenje učenika Muzičkih i Baletskih škola Srbije, Festival Muzičkih i Baletskih škola, „Sting fest“ Sremska Mitrovica, Međunarodno takmičenje u Aranđelovcu, „Binički“ Beograd, Festival kamerne muzike Kavadarci,Makedonija, Festival ARTIN Veles, Makedonija, Festival „ARTIN“ Obzor, Bugarska,Međunarodno takmičenje gudača Niš, Mladi virtouzi Sofija, Međunarodno takmičenje „Prof. Nedeljka Simjonova“ Haskovo, Bugarska, „Premio Clivis“ Rim, Italija, Ohridski biseri, Takmičenje Petar Konjović, Međunarodno takmičenje „POLIHIMNIJA“ Skoplje,Međunarodno takmičenje violinista Pernik,Bugarska, takmičenja „ Artisti del artico“ Novi Sad, takmičenja „ Tartini“ Slovenija i dr.).
Samo u poslednjoj školskoj 2018./2019.,sa svojim učenicima osvojila je 21 nagradu na prestiznim takmičenjima u zemlji i regionu,od kojih je nekoliko laureata,te je i nagrađena od strane Muzičke škole Niš kao najuspešniji profesor u toj školskoj godini. Njeni učenici su nastupali i nastupaju kao solisti sa različitim orkestrima ,od kojih svakako treba navesti sale kao sto su Kolarac, Zala Bulgaria(Sofija,Bugarska), sala Makedonske filharmonije i dr.
Bila je u više navrata član žirija Međunarodnog takmičenja gudača Niš , Festivala ARTIN Veles ( Makedonija) , Festivala ARTIN
Obzor ( Bugarska), takmičenja „Art of strings by Lazar Miletić“ u
Kragujevcu, Međunarodnog takmičenja „ Polihimnija“ Skoplje
,Regionalnog festivala u Prokuplju....
Od 2015. Do 2019.god. bila je na poziciji rukovodioca Gudačkog
aktiva Muzicke skole Niš.
Dugogodišnji je član i sekretar Takmičarskog odbora
Međunarodnog takmičenja u Nišu i jedan od glavnih organizatora , a
od 2018. godine i član udruženja „ Art of strings“ by Lazar Miletić,i
udruženja „ Polifonija“ sa kojima radi na različitim projektima
promocije i popularizacije klasične muzike kod mladih, Master
clasovima itd....
Član je i Gudačkog kvarteta „ F“ i violinskog dua „ Energico“ sa
koleginicom Ljiljanom Kitić, sa kojima redovno nastupa.

bottom of page